Wyjazd studyjny - „Inkubator Kuchenny jako innowacyjne miejsce małego przetwórstwa na wsi”

Wójt Gminy Aleksandrów Kujawski informuje o możliwości wyjazdu studyjnego do Minikowa w ramach projektu Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich „Inkubator Kuchenny jako innowacyjne miejsce małego przetwórstwa na wsi” organizowanego w ramach „Europejskiego Funduszu rolnego na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Wyjazd odbędzie się 21 września 2018 roku, tj. piątek, wyjazd jest bezpłatny.
Inkubator kuchenny jest miejscem, gdzie rolnicy, sadownicy, drobni przetwórcy mogą przygotowywać i przetwarzać swoje płody rolne w dobrze wyposażonym pomieszczeniu, które spełnia wszystkie wymogi sanitarne, gdzie przetwórca może wypożyczyć potrzebne urządzenia nie inwestując własnych środków. Celem wizyty będzie zaznajomienie się z miejscem jakim jest inkubator kuchenny, przede wszystkim jednak z dostępnymi możliwościami przetwórstwa płodów rolnych.
Szukamy chętnych rolników, drobnych wytwórców, sadowników, producentów żywności, przedstawicielki Kół Gospodyń Wiejskich - osób które są zainteresowane przetwarzaniem swoich płodów rolnych w celu znalezienia dodatkowych odbiorców produktów, uatrakcyjnienia działalności i tym samym zwiększenia swoich dochodów poprzez „wejście” na rynek z nowymi wyrobami. Zainteresowanych wyjazdem zapraszamy do złożenia wniosku rekrutacyjnego i oświadczeń uczestnika (załączniki na dole strony) w nieprzekraczalnym terminie do 31 sierpnia 2018 roku w siedzibie Urzędu Gminy w Aleksandrowie Kujawskim w Biurze Obsługi Interesanta.
Liczba miejsc ograniczona (max. 16 osób), decyduje kolejność zgłoszeń.
Załączniki:
program_aleksandrow.pdf [199.16 KB]
regulamin_wyjazdu_studyjnego.pdf [108.71 KB]
wniosek_rerutacyjny.docx [21.93 KB]
Opublikowano: 20 lipca 2018 13:25
Kategoria: Aktualności
Wyświetleń: 1980