LATO na WSI – Święto smaku i Tradycji

W dniach 13- 14 maja 2017 roku odbyła się dwudniowa impreza organizowana prze Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie. Jednym z punktów programu była XVII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów".
Był to konkurs na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną, a jego organizatorem była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, a współorganizatorem na szczeblu wojewódzki Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie i Urząd Marszałkowski w Toruniu.
Głównym celem konkursu była identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych produktach żywnościowych, ich promocja, a także przygotowanie wytwórców do zdobywania unijnych certyfikatów.
Naszą gminę a także i powiat reprezentowały Panie z Klubu Kobiet Aktywnych z Wołuszewa:
Halina Zakrzewska, która przygotowała „Kotleciki z pokrzywą" i „Zupę Parzybroda" oraz Róża Góralska - „Pieczeń z jajecznicą" i „Zupę Szczawiową"
Opublikowano: 15 maja 2017 13:28
Kategoria: Aktualności
Wyświetleń: 1699