LATO na WSI – Święto smaku i Tradycji

p1160249.jpg

W dniach 13- 14 maja 2017 roku odbyła się dwudniowa impreza organizowana prze Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie. Jednym z  punktów  programu  była  XVII  edycja  konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów".
Był to konkurs na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną, a jego organizatorem była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, a współorganizatorem  na szczeblu  wojewódzki  Kujawsko-Pomorski Ośrodek  Doradztwa  Rolniczego  w  Minikowie  i Urząd Marszałkowski w Toruniu.
Głównym  celem  konkursu była  identyfikacja  i  zgromadzenie  wiedzy o oryginalnych  produktach  żywnościowych,  ich promocja, a także przygotowanie  wytwórców  do  zdobywania  unijnych  certyfikatów.
Naszą gminę a także i powiat reprezentowały Panie z Klubu Kobiet Aktywnych z Wołuszewa:
Halina Zakrzewska, która przygotowała  „Kotleciki z pokrzywą" i „Zupę Parzybroda" oraz Róża   Góralska - „Pieczeń z jajecznicą" i „Zupę  Szczawiową"

Opublikowano: 15 maja 2017 13:28

Kategoria: Aktualności

  • Poleć znajomemu
  • Wydrukuj

Wyświetleń: 105

© 2015 Gmina Aleksandrów Kujawski

Realizacja: IDcom-web.pl

logo Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji

Informacja o dofinansowaniu Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji

Projekt "Gmina Aleksandrów Kujawski przyjazna (nie)pełnosprawnym mieszkańcom" współfinansowany przez Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji w ramach konkursu: Dofinansowanie budowy lub dostosowania stron internetowych podmiotów realizujących zadania publiczne do potrzeb osób niepełnosprawnych.